keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Hurraa!


Postin tuoma kiitoskortti vanhalta työpaikalta. Kiitos kuluneesta vuodesta ja hyviä jatkoja. Yksi työ vähemmän ensi vuonna, mutta kahdessa muussa jatkan... Niin ja myös omissa taidehommissani.

Hurraa (!!!) hyville vanhoille tavoille ja kauniille kiitos-, syntymäpäivä-, nimipäivä- ja muille korteille!

Got a thank you-card from my old workplace. Hooray for good old manners!!

tiistai 23. kesäkuuta 2009

Juhannus (meni jo)

Juhannus vietettiin erämaamaisessa järvimaisemassa mökillä saman ystäväryhmittymän kanssa niin kuin viimeiset kymmenen vuotta. Tradition mukaan aika kului vuorotellen joko saunanlämmityksessä ja saunomisessa tai ruuanlaitossa ja syömisessä. Väliaikana joko leppuutettiin tai pelattiin mölkkyä. Aikatauluihin kuului myös vanhojen Suosikkien lukemista. Beverly Hills 90210 oli mökin numeroissa suurimpia hittejä.








Pitäisi säätää lailla, että kaikilta kanavilta (myös niiltä kaupallisilta pumpudipum-formaattikanavilta) olisi pakko soittaa joka juhannus ainakin tunnin verran vanhaa (suomalaista tanssi- ja iskelmämusiikkia kuten Olavi Virtaa. Pääsisi nostalgioimaan ja oikeanlaiseen tunnelmaan.

Sunnuntaina käväisin perinteisessä juhannushuutokaupassa. työväentalolla. Kaikkea ihanaa oli, mutta en sortunut kuitenkaan mihinkään.

We went to a summer cottage to celebrate Midsummer. Ate a lot and did the sauna thing. Had fun! On sunday I went also to an auction. They had a many lovely things, but I bought nothing. Don't have enought space at home for new furniture.

keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Taidereissu


Hilpaisimme viikonloppuna miehen kanssa perinteiselle taidereissulle. Kohteina olivat karun hieno tehdasmiljöö eli Kuvataideviikkojen Pekilo Mäntässä ja Oriveden Purnu. Matka sujui kimppa-autolla retrohenkisesti Led Zeppeliniä kuunnellessa.

Tänä vuonna Mänttä ei tuntunut niin mieluisalta kuin normaalisti. Pekilon iso tila oli täytetty toisiltaan voimaa vievillä teoksilla, eikä kokonaisuus tuntunut hallitulta. Jälkimaku oli väsynyt ja ärtynyt, vaikka teosten joukossa oli runsaasti helmiä. Ehkäpä runsas näyttelyvieraiden määrä vaikutti negatiivisesti katsomiskokemukseen..


Jos Mänttä ei ollut tänä vuonna minun makuuni, Purnu ei pettänyt taaskaan. Hienoja töitä hyvin ripustettuna. Paljon ajateltavaa, kokemuksia ja elämyksiä. Erityisesti laukun syömä nainen ja kasvon ihon bakteerikasvustot olivat hienoja.




Näyttelytilojen moderni arkkitehtuuri on ihanan valoisaa, ilmavaa ja avaraa. Täällä minä voisin asua!

Purnussa on erinomainen kesäkahvila, mutta täytyy suositella myös Mäntän Serlachius-museon, Göstän, pihapiirissä sijaitsevaa ravintolaa, jossa saa parasta kahvia ikinä. Ties miten olivat kahvinsa keittäneet tai sitä parannelleet, mutta loistavaa se oli.


Purnussa kuuluu lipun hintaan maanantaisin myös savusauna ja järvessä voi laskea liukumäellä. Oikein harmitti, ettei ollut maanantai! Paluumatka keskellä maaseutua sijaitsevista näyttelytiloista isommalle tielle kulkee halki maailman idyllisimmän kylän. Vanhaa puutaloa kylki kyljessä. Jos en Purnuun pääse asumaan, voisin hankkia sieltä kesätalon.

We took a road trip listening old Zeppelin songs and visited two contemporary art exhibitions nearby. The first one was in an old factory and the other one in a summerhouse that was turned into a studio and a gallery in the 60's.

(Smoke)Sauna is included to the ticket on mondays in the latter place.

lauantai 13. kesäkuuta 2009

Siskolla



Siskolla syömässä. Sisko on varmaan perinyt Äidiltä tavaroiden kokoiluvimman. Somia esineitä kaikkialla ja kodikas mummola-tunnelma, vaikka sisko ei iältään mihinkään vanhainkotiin kuulukaan.

Yläkuvassa minun vanha, vihreä maalaukseni vuodelta nolla.



Otso-katti tietenkin mukana. Luuhasi lurjus koko ajan parvekkeella ja nautti ilmasta.


Miehellä hieno ei-Star-Wars-paita tällä kertaa. Täytyy vielä mainita, että ruoka oli todella hyvää!

At my sister's. She's quite good at collecting lovely little things like my mother. Otso the cat was also with us. He sat mostly out on the balcony and enjoyed the fresh air watching birds.

maanantai 8. kesäkuuta 2009

Valkoista

Valkoinen alkukesä maalla. Mehiläisiä ja kimalaisia. Toivottavasti tänä vuonna tulee hyvä omenasato.

White things. A lot of light (at last). Hoping we're going to have a lot of apples in the autumn.


Kaikki Äitini kokoelmista



Äitini keräilee kaikenlaista. Sen sai taas huomata visiitillä heidän luonaan maalla. Kaikista kaapeista löytyy joka kerta aina uusia kokoelmia ja ennen kaikkea uusia astioita. Sieviä kokonaisuuksia, joita tässä vain muutamia.

Itse pyrin vähentämään omia tavaramääriäni koko ajan. ..Kuitenkin täytyy myöntää, että aamukahvi terassilla maistuu ihanalta upouusista Marimekon kahvikupeista.





Visiting my parents in the country. My mother collects everything but especially tableware from Marimekko, Iittala and Arabia. Here just a few examples of her collections.