keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Makkuukammar


Talon alakerrassa on keltainen makuukamari, jossa on hyvä nukkua. Sille, kuten muillekaan huoneille, ei ole vielä tehty paljoa. 

Etenemme talon kunnostamista ja laittamista huone kerrallaan ja aloitimme kesällä kuistin paneloinnista ja putsauksesta sekä pihan raivaamisesta. Hiljaa hyvä tulee -sanonta on nyt kerrankin otettu todesta täälläkin.
The yellow bedchamber in the downstairs. It's mostly in original condition and has the furniture (except the black wardrobe) that were found in the house when we bought it. 

We haven't changed or renovated much in the house (yet) because we're fixing and furnishing it one room at a time. Last summer we for example repanelled the porch (and the walls are now waiting for some paint), tried putting the garden in order and chopped a lot of firewood. 

tiistai 26. lokakuuta 2010

Konjakin ja runon huone



Talomme alakerrassa on kammari, jota kutsun leikkisästi Konjakin ja runon huoneeksi. Sen rauhallinen tunnelma ja vihreät tapetit oikein vaativat oleilemaan, nauttimaan lasillisen  ja  lukemaan runoja. 

Ehkä nimi täytyy kuitenkin vaihtaa Runon ja viinin huoneeksi, sillä viiniä siellä on nautittu enemmän ja lasitkin jo valmiiksi hankittu. Hiotut kristallilasit ovat kirpputorilöytöjä viime kesältä ja keväältä.     

The green room in the downstairs of our house. I call it playfully The Room of Poems and Cognac. The room almost demands you to sit down and relax. Maybe drink a glass of cognac and read some poetry. There's only one problem: I haven't found any nice looking cognac glasses yet.. so we'll have to settle for drinking  wine from these lovely, secondhand, crystal glasses. 


Perunateatteri


Talolla nostettiin syyslomalla perunat ja säilöttiin ne talon alla olevaan maakellariin vanhoissa,aitasta löytyneissä perunalaatikoissa. Yhteensä kahdeksan lootaa. 

Pihalle ehdittiin istuttaa viisi omenapuuta ennen lumentuloa. Nyt niitä on yhteensä yhdeksän ja kaikki eri laatua. Katsotaan kymmenen vuoden päästä miten lajien valinta on onnistunut... Puiden istuttaminen ei ole hätähousuja varten!

We got a lot of potatos and preserved them in the cold cellar in old wooden boxes found from a shed. The neighbour was kind and ploughed the field with his cute little tractor. (P.S. my camera  is broken and focuses on whatever it likes.. have to get it fixed.... )

sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Syksytalolle

Syysloma ja se vietetään syksytalolla. Eteinen on täynnä pakattuja koreja, kasseja ja matkalaukkuja. Auto starttaa kohta! Hauskaa viikkoa odottaen ja toivoen!!!

Leaving for the summer/winter/fall/springhouse for a week! A well-earned break after two weeks of cartoon teaching in high school plus the usual work. Have a nice week everyone!  

Peitto (lumen ja sängyn)



Kirpputorireissu poiki yllätyksen. Kauan kaivatun, virkatun sänkynpäällisen. Kun ei etsi, niin löytää. Tarkoituksena oli nimittäin hakea halpoja posliinikuppeja oppilaille... niitä ei sitten tullut vastaan, mutta kaikkea muuta kivaa kyllä.

A "new", crocheted bedcover. Found from a flea market. Just perfect for our bedroom. 
Myös maisema sai peiton. / It snowed a few days ago and the landscape got also a cover.