keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Taidereissu


Hilpaisimme viikonloppuna miehen kanssa perinteiselle taidereissulle. Kohteina olivat karun hieno tehdasmiljöö eli Kuvataideviikkojen Pekilo Mäntässä ja Oriveden Purnu. Matka sujui kimppa-autolla retrohenkisesti Led Zeppeliniä kuunnellessa.

Tänä vuonna Mänttä ei tuntunut niin mieluisalta kuin normaalisti. Pekilon iso tila oli täytetty toisiltaan voimaa vievillä teoksilla, eikä kokonaisuus tuntunut hallitulta. Jälkimaku oli väsynyt ja ärtynyt, vaikka teosten joukossa oli runsaasti helmiä. Ehkäpä runsas näyttelyvieraiden määrä vaikutti negatiivisesti katsomiskokemukseen..


Jos Mänttä ei ollut tänä vuonna minun makuuni, Purnu ei pettänyt taaskaan. Hienoja töitä hyvin ripustettuna. Paljon ajateltavaa, kokemuksia ja elämyksiä. Erityisesti laukun syömä nainen ja kasvon ihon bakteerikasvustot olivat hienoja.




Näyttelytilojen moderni arkkitehtuuri on ihanan valoisaa, ilmavaa ja avaraa. Täällä minä voisin asua!

Purnussa on erinomainen kesäkahvila, mutta täytyy suositella myös Mäntän Serlachius-museon, Göstän, pihapiirissä sijaitsevaa ravintolaa, jossa saa parasta kahvia ikinä. Ties miten olivat kahvinsa keittäneet tai sitä parannelleet, mutta loistavaa se oli.


Purnussa kuuluu lipun hintaan maanantaisin myös savusauna ja järvessä voi laskea liukumäellä. Oikein harmitti, ettei ollut maanantai! Paluumatka keskellä maaseutua sijaitsevista näyttelytiloista isommalle tielle kulkee halki maailman idyllisimmän kylän. Vanhaa puutaloa kylki kyljessä. Jos en Purnuun pääse asumaan, voisin hankkia sieltä kesätalon.

We took a road trip listening old Zeppelin songs and visited two contemporary art exhibitions nearby. The first one was in an old factory and the other one in a summerhouse that was turned into a studio and a gallery in the 60's.

(Smoke)Sauna is included to the ticket on mondays in the latter place.

2 kommenttia:

  1. juuri blogisi löytäneenä, olen ilahtunut taiteellisesta tuulahduksesta jonka tuot sen välityksellä.
    Mäntässä en ole käynyt koskaan, mutta olen onnekas, koska meillä on kesäpaikka Purnun lähettyvillä. Kiva kuulla, että siellä oli hyvä näyttely, pitäneekin seuraavalla kerralla piipahtaa. Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos mielipiteestäsi. Mukavaa, että viihdyt! :) Olet onnekas, jos teillä on Purnun tienoilla kesäpaikka. Siellä oli niin kaunista kaikkialla. Sieltä minäkin haluaisin kesätalon (niin, että jos kuulet myyntiin tulevista vanhoista mummonmökeistä tai puuhuviloista niin vinkkaa vaan tänne! ;)

    VastaaPoista