perjantai 19. maaliskuuta 2010

Mummon maku

Mummo ei enää oikein kuule eikä näe. Kävellä kitkuttaakin hitaasti. Yksi asia kuitenkin on säilynyt, sillä makuaisti on tarkka. Paistoin mummolle lihapullia visiitin päätteeksi. Niissä oli kuulema liian vähän suolaa ("...muutoin kyllä ihan hyviä").

On my visit to grandma I made her some meatballs. " Too little salt but otherwise pretty good!" she said. She used to be a pretty good old-fashioned cook. A lot of cream and butter and all is well. You know the type don't you?   

7 kommenttia:

  1. Yes, and don't you love them dearly. Charming posts, grandmothers are so so special.

    VastaaPoista
  2. Mun mummo sanoo aina kun on ruoka-aika, tai tarjotaan kahvia tms. "ei oo nälkä..." silleen kärsivällä äänellä. Ja kun maistaa ekan kerran niin naamalle tulee aina se sama irvistys, "hyi, ei kyllä maistu..." Sit se vetää sopat, pullat tms. napaan ennätysvauhtia...

    VastaaPoista
  3. oh... I know the type, my grand mother was exactly like this.
    This series of photos is very sweet. I can feel all your tenderness for the details at your grand mother's home.

    VastaaPoista
  4. Tarkka mummo :) Tässä ja edellisessä postauksessa oli tosi kauniita kuvia. Ihania hetkiä oikeasta elämästä.

    VastaaPoista
  5. Voi mummoa :) Pitäis itsekin käydä mummolassa, koskaan en muista ja aina tuntuu yhtä pahalle kun sen tajuaa.

    VastaaPoista
  6. Ihana tunnelma näissä kuvissa. Mummit ne taitaapi tykätä suolasta, meidän on aina lisäämässä ;-).

    VastaaPoista
  7. P.K Last time I went to my grandma I made meatsauce with potatoes. I made the sauce in the old-fashioned way: plenty of cream, butter and salt. She couldn't eat enough of it! And then a butter bun with coffee for dessert..... Sometimes I wonder how on earth she's grown so old with a diet like that...;)

    Hilja: Meidän mummo on ihan samanlainen muiden kokkausten kanssa. Ensin nurisee ja sitten syö hullunlailla ! Minulle se ei jostain syystä koskaan kehtaa valittaa aivan suoraan, vaan syö aina suhteellisen kiltisti. Mitä enemmän voita, sen parempi!

    Elisabelle: My grandma's place and granny are really special to me. I love her character and humour.. and she's got a lot of it.

    Kirjalijatar: Mummo on kyllä tosi tarkka, vaikka ikää on yli 90 vuotta. Välillä sitä luulee, ettei se ihan ole läsnä, mutta aina se yllättää positiivisesti.

    Anniina: Anniina. Kyllä se mummo ymmärtää, että kiireitä riittää. Sitten kun käy niin käy kunnolla eikä kiireellä. Vähän juoruaa, laittaa ruokaa ja pihaa mummon kanssa. On vaan!

    Nooruska: No niin se meidänkin mummo. "Suolaa, suolaa, enemmän suolaa!" on mottona. Niin ja voita!

    VastaaPoista