keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Tukholmassa







Myös muutama päivä Tukholmassa. Moderna Museetissa erittäin hyvä perusnäyttely ja erinomainen valokuvanäyttely pohjakerroksessa. Paljon tunnelbanan käyttöä.

Löytyi taas uusia puolia ja paikkoja. Kristallikruunuja kasvihuoneissa ja luomukahvila. Rauhallinen pikkuporvarillinen pikkukaupunkimaisuus miljoonakaupungissa.

Viehättävää, mutta karu saaristo ja meri-ilma veivät voiton tällä matkalla. Ahvenanmaalle taas ensi kesänä! Ja Gotlantiin! Ja Färsaarille ja Islantiin!



Also a couple of days in Stockholm. Visited the Moderna Museet and travelled aroud with tunnelbana.

Lovely cafeterias and restaurants. Everything was so bourgeois and scandinavian in a sweet way but this time the archipelago made a bigger impression. I'm already dreaming of the next bicycle trip to Aland and maybe Gotland. (The Faroe Islands and Iceland are also on my mind...!)

6 kommenttia:

  1. Olipas teillä ihana reissu! Saaristo vaikuttaa tosi idylliseltä kaikin puolin. :)

    VastaaPoista
  2. Mikä matka!! Olen kateudesta vihreä ellen jopa sinertävä!! Niin kauniita kuvia (tykkäsin erityisesti noista linnan pintojen kuvista).

    VastaaPoista
  3. Voi, ois niin kiva käydä Tukholmassa. Siellä on niin paljon kaikkea, just ystävä hehkutti erästä kasvisravintolaa.
    Ihana reissu teillä varmasti!

    VastaaPoista
  4. Rosendals trädgård? Tukholma on aivan ihana!

    VastaaPoista
  5. Olipa kuule hyvä että jätit kommentin blogiini, muuten en olisi löytänyt tänne sun luo! Oon lukenut jo pitkänmatkaa taaksepäin ja aion jatkaa eteenpäin. Eli kiitos :)

    VastaaPoista
  6. Pienen tauon jälkeen palajan blogi-maailmaan ja kiitän aluksi mukavista kommenteista kaikkia!

    Sun-Sun: Nyt kuules sinäkin sinne Ahvenanmaalle ensi kesänä. Minä suunnittelen jo kauhean pitkää reittiä ensi kesäksi Kustavin ja Kökarin kautta Maarianhaminaan ja sieltä Tukholman koukkauksella Gotlantiin.

    Anniina: Kiitos kuvien kehuista, mutta maisemat olivat vaan niin käsittämättömän kauniita, ettei huonoja kuvia olisi voinut ottaakaan. :) Ja älä ole vihreä vaan lähde ensi kesänä sinäkin! Täytyy todeta, että saaristossa oli jotain epätodellisen hienoa niinkuin Tove Janssonin tuotanto sekoitettuna Astrid Lindgrenin maailmaan ja Saariston lapset samaan syssyyn. Ihan kuin olisi ollut sadussa koko ajan!

    Celia: Tukholma oli suloinen, mutta mies-joka-ei-tykkää-butiikeissa-luuhaamisesta ei ehkä sinne ollut parasta seuraa. Käypä kuules myös Moderna Museetissa, jos sinne päin olet menossa. Siellä oli loistava perusnäyttely eikä vaihtuvissakaan ollut mitään vikaa.

    Nooruska: Kyllä, Rosendals trädgårdista on osa kuvista (on muuten mahtava paikka!). Kristallikruunuiset kuvat on otettu puutarhan lähellä, mäen päällä sijaitsevassa kasvihuonetyyppisessä, tyyriissä ravintolassa. Senkin nimi liittyi jotenkin Rosendaliin, mutta tarkkaa nimeä en muista. Ruoka oli siellä aivan ihanaa ja erityisesti pasta-annoksia kannattaa kokeilla!

    Maijja: Kiitos itsellesi! :)

    Ja Ahvenanmaa-fanaatikkona suosittelen siis kaikille reissua sinne. Valmiit paketit on ainakin Vikingillä suht edukkaita ja niitä voi muokata myös oman mielensä mukaan niinkuin me teimme. Ensi kesää siis odotellen..

    VastaaPoista