perjantai 25. maaliskuuta 2011

Kyläkoululla

Tänäkin keväänä vierailen alakouluissa opettamassa sarjakuvaa. Maaseudun kyläkouluissa on oma meiniki: lapset pelaavat joutoajalla lasikuulilla, aamuisin lausutaan siunaus päivälle ja lauletaan virsiä, pulpetista löytyy ruokaliina ja ruoka syödään  (vieläkin) sarviksen kantarellinkeltaisilta lautasilta. Kaapin päältä tuijottavat täytetyt linnut. 

Visited a small school in the country teaching cartoons for students. There aren't many places like this left anymore. It saddens me.


6 kommenttia:

  1. Ruokaliinat ja sarviksen lautaset! <3

    Toivottavasti nuo lapset tajuavat kuinka ihanassa koulussa ovat. :)

    VastaaPoista
  2. Hieno yksityiskohta yläkuvassa tuo lamppurivin heijastus lintutaulussa.

    VastaaPoista
  3. Ei ne maaseudun kyläkoulut mitään idyllejä ole, ainakaan mun kokemuksesta.
    Pikkuinen koulu jossa mä kävin ala-asteen lakkautettiin kymmenisen vuotta sitten. Oon monesti miettiny mihin ne kaikki täytetyt linnut, presidenttitaulut ja sarviksen astiat joutui kun koulu tyhjennettiin.

    VastaaPoista
  4. opetustaulut on kauniita, presidentit ja täytetyt eläimet pelottavia. harmi, kun noita lopetetaan. toisaalta ihan uusissa koulurakennuksissakin on puolensa.

    VastaaPoista
  5. SunSun: Ihän idylliähän se on. Eikä tuolla koululla ollut edes hometta! MIkä harvinaisuus Suomen koulujen joukossa!

    HIlja: Ehkä ne tavarat menee kyläkoulujen taivaaseen? Ei vaan .. Minäkin olen käynyt kouluni tuommoisessa pikkukoulussa (ja myös asunut semmoisessa lapsuuteni) ja sen jälkeen jouduin vaihtamaan koulua (yläaste) yhdestä 60-70-luvun homelootasta toiseen. Ehkä tämä yliromantisoiva asenteeni johtuu siitä shokista mihin kammotuksiin jouduin ala-asteeni jälkeen menemään. Meidän vanhan koulun irtaimisto huutokaupattiin, kun koulu lopetti. Joissakin ne roinat laitetaan varastoon homehtumaan.

    Heikku: Minäkin pelkäsin (ja pelkään ehkä vieläkin..) noita presidenttejä ja eläimiä lapsena. Uusissa kouluissa olisi puolensa, jos ne rakennettaisiin hyvin. Aika monessa on ainakin tässä kaupungissa hometta tai muuta sisäilmaongelmaa jo parin vuoden päästä rakentamisen jälkeen. Mutta rakentajilla on kiire ja mitään ei ehditä tehdä kunnolla tai anneta pohjamateriaalien kuivua ennen kuin uutta laitetaan päälle. Siinä ne homeet sitten syntyy.....

    Ilona & Design Elements: :)

    VastaaPoista