maanantai 26. lokakuuta 2009

Sauna-asiaa


Kesätalolla viikonloppuna ghetto-tyylillä. Pihasaunan purkujätettä riittää ja liekit roihuaa.

Löysin täydellisiä saunoja täältä ja täältä. Modernit, pelkistetyt linjat eivät ole pahitteeksi, sillä ne sopivat hienosti pihan muuhun rakennuskantaan, harmaisiin pytinkeihin. Hinnat vaan ovat, köh, melkoisia, joten täytynee palata pohtimaan pitkästä tavarasta rakennettavaa, itse suunniteltua.

Kirjastosta löytyi mahtava opus mahtavine kuvineen: "Finland. Living Design" by Elizabeth Gaynor, vuodelta 1984. Suomi-design näyttäytyy siinä raikkaana, vaikka kirjalla on ikää rapiat 25 vuotta. Suosittelen! Sieltä nämäkin kuvat. Jotain tälläistä tunnelmaa saunatupaan, kiitos!







The old sauna of the summer house is no good. We're tearing it down on the inside, burning the rubbish and maybe turn the place into a woodshed. So we need a new sauna. Here some wonderful (expensive) saunas.

3 kommenttia:

  1. Ihana tunnelma noissa kuvissa ja mikä parasta, teillä on hyvin aikaa suunnitella ja mietiskellä, millaisen saunan oikeasti haluatte. Taitaa tuo kuvien tunnelma olla kuitenkin vastakohta sille, mikä tunnelma nykyisessä saunassa vallitsee... :).

    VastaaPoista
  2. Saunaa suunnitellessa kannattaa jättää kunnon peseytymistila (siis jos saunassa ei ole pesuhuonetta erikseen). Rantasaunoissa yms. on aina inhottavaa saunoa, jos pitää varoa koko ajan kiuasta. Ei kiva. :(

    VastaaPoista
  3. Ananas ja SunSun: Juu. Täällä aivonystyrät on kovassa käytössä, kun täytyy pohtia ja suunnitella täydellistä saunaa. Vanha sauna on kohta kuitenkin saatu jo melkein rangaksi vaan. Ja kunnon pesutila täytyy todella olla, ettei vahingossa polta itseään pesutouhuissa!

    VastaaPoista