keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Pullisti / pullanisti ja kaakkuholisti / baakelsinarkkari









Minä olen pullisti ja baakelsinarkkari. Kahviloissa kaakulla tai leivonnaisella käyminen on yksi parhaista itsensä palkitsemiskeinoista. Vaikka syöminen ja maistelu on kahvihetkessä tärkeintä, on myös miljööllä merkitystä. Mummo- ja retropaikat sekä museoiden kahvilat ovat hyviä, mutta myös kartanotyyppiset paikat tarjoavat usein loistoelämyksen. Trendimestatkin menettelevät joskus.

Ketjujen standardisoimat niin sanotut kahvilat ovat puolestaan kauhistus. Niissä menee pullastakin maku.


5 kommenttia:

  1. Onpa ihana miljöö ja kauniita kuvia! :)

    VastaaPoista
  2. Missä tämmöinen kahvila? Ihanalta näyttää, ja ruskea tapetti olis just sitä mitä haluaisin makuuhuoneeseen.

    Samat sanat, trendipuljutkin menee, mutta ketjukahvilat ei. En astu niihin.

    VastaaPoista
  3. Ketjukahvilat on siinä mielessä kauheita, että monesti kakut on jotain pakastemössöjä. Roberts Coffeessa on kyllä joskus kivaa, mutta muuten jyrkkä ei kahviloille, joita on joka kaupungissa kaksi!

    Noista kuvista tulee vähän mieleen Majurska, mutta onkohan se paikka kyseessä, epäilen...

    VastaaPoista
  4. SunSun: Kiitos kommenteista :)

    Liivia ja Anniina: Viimeistä kuvaa lukuun ottamatta kuvat on otettu Mikkelin Kenkäverossa. Vanhasta pappilasta on tehty ravintola ja kahvila ja tilalla toimii perinnekasvipuutarha sekä iso käsityömyymälä. Kesäisin siellä on myös muistaakseni Marttojen neuvontapiste, kanoja, keramiikkapaja ja lankakauppa. Tällöinkin paikka on myös aika turistipainotteinen, mutta visiitin väärti.

    Alin kuva on puolestaan otettu Jyväskylän Naissaaren kahvilassa, jossa toimii myös antiikkimyymälä. Molemmissa paikoissa kaakut ovat loistavia samoin kuin miljöö. Naissaari on muutenkin tutustumisen arvoinen paikka.

    Ainoana haittapuolena molemmissa kahviloissa on niiden sijainti, sillä niihin on pakko mennä autolla. Me olemme nykyään osallisina kimppa-autossa ja sitä tulee käytettyä joskus näinkin mukavasti.

    Lappeenrannan Majurskassa olen käynyt myös. Ihana paikka! Siellä on kyllä isoimmat leipomukset mitä olen missään syönyt!

    Mukavaa, että löytyy muitakin ketjupaikkoja huonona pitäviä. Pahinta on tosiaan jokin puolikohmeinen paistovalmis pulla tai viereisestä kaupastakin saatava pakasteallaskakku ylihintaan kaupattuna.

    VastaaPoista